Spoznaj babico Majo

Babica Maja sem babištvo študirala na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani in leta 2016 diplomirala z odliko.

Absolventski staž sem preživela v tujini, na praktičnem usposabljanju v največji estonski porodnišnici v Talinu. Po diplomi sem se kot strokovna sodelavka zaposlila na oddelku za babištvo na Health Care College Tallinn, kjer sem vodila predklinične vaje v simulacijskem centru in predavala pri predmetu Nega novorojenčka in dojenčka. Danes kot zunanja strokovna sodelavka sodelujem z Oddelkom za babištvo Zdravstvene fakultete v Ljubljani.

Od leta 2018 sem zaposlena v ginekološki ambulanti v Zdravstvenem zavodu Štrumbelj. Predavam v pripravljalnih programih za bodoče starše in na različnih dogodkih.

Od leta 2012 sem vaditeljica vadb v nosečnosti ter v poporodnem obdobju, certificirana s strani Društva fizioterapevtov Slovenije. Februarja 2017 sem na trodnevnem izobraževanja osvojila principe sistema Spinning Babies, ki jih vključujem v svoje vadbe.

Aprila 2017 sem v Indiji postala mednarodno certificirana učiteljica joge (200 RYT), zaključila pa sem tudi usposabljanje za pridobitev slovenske državne licence učitelja joge (300 RJU), kjer sem zaključno diplomsko nalogo pripravila iz prenatalne joge.

V letu 2019 sem na Vadbeni kliniki z Aljo Malis vodila vadbo za nosečnice, Woman Power in vadbo z vozički v naravi, nato pa pot nadaljevala v jogijskih vodah in aktivno začela poučevati jogo za nosečnice in poporodno jogo za mamice z dojenčki.

Leta 2019 sem na Facebooku odprla neprofitno stran Vprašaj babico, kjer sem ženskam na voljo za raznovrstna vprašanja s področja nosečnosti, poroda in celotnega obporodnega obdobja. Glede na vprašanja, ki so se na urah joge in Facebook strani najpogosteje pojavila, sem pripravila različne delavnice in predavanja, ki jih najdete v zavihku “Delavnice”.